PRIX IRENE 2021

03.09.2021

Rádi bychom Vás pozvali na letošní PRIX IRENE, která se bude konat v sobotu 23. října v prostorách Oddělení pro Vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze v Maiselově 15. Letošním laureátem bude Mikuláš Vymětal. Pozvání na konferenci, program a registraci naleznete ZDE.

POZVÁNÍ

Vážení příznivci ušlechtilých činění všeho druhu,

laskavě přijměte pozvání na letošní konferenci Spolku IRENE. Snažili jsme se sestavit a nabídnout program, který vychází ze současných, často naléhavých potřeb; názory a řešení nabídnou bohoslovci a psychologové. A třeba i další.

Především uvítáme tohoročního laureáta: je jím Mikuláš Vymětal, evangelický farář. Mikuláše jsme plánovali uctít již v letech předchozích, letos se ten čas k naší radosti naplnil. Obdivujeme jeho opravdovost, kterak se jeho přičiněním slovo stává tělem. Doma i v zahraničí M.V. navštěvuje, organizuje, podporuje setkávání skupin znepřátelených či nekomunikujících, pomáhá k porozumění, k rozhovoru. Velice dobře naplňuje zadání naší organizace - podporovat smíření mezi lidskými skupinami. Více a lépe poví Václav Trojan.

Jako každý rok se účastní také laureáti let předchozích, aby se podělili o svůj názor, zkušenost, přání. Jejich dialogu si obzvláště ceníme a každý rok ještě o jeden stupínek více.

V odpoledním programu se nabízí tematika aktuální. Lidské skupiny různého druhu, podle profesí, podle pohlaví, podle věku...proměny, obtíže i objevy související s tím, co prožíváme v této nesnadné době přírodních nesnází, covidu, proměn v mezilidském kontaktu, v sexuálním chování, v komunikaci... Jak se cítí lidské duše - jak je slyší bohoslovci, jak psychologové? Uslyšíme a budeme se dále ptát. Můžeme se i hádat.

Náměty a diskuse potom pokračují a rozvíjejí se při dialogu ve velké skupině všech účastníků.

Plánujeme naše setkání, podle mnohaleté tradice, v přednáškovém sále ŽM Maiselova 15. Pouze v případě nezbytí (tísněni covidem) bychom se uchýlili na onlajn. O všem včas všechny Vás zpravíme. Organizace tím trochu zkomplikována, ale zvládneme s Vaší pomoci: prosíme, přihlaste se včas.

Těšíme se!

9:00 -  9:30    uvítání, laudatio - Václav Trojan

9:30 - 10:00    řeč laureátova - Mikuláš Vymětal

10:00 - 10:30  přípitek, pauza, nástup laureátů z předchozích let

10:30 - 12:00  dialog laureátů dosavadních, moderuje V. Roubalová

12:00 - 13:00  pauza

13:00 - 14:30  přednášky s diskusí - Mikuláš Vymětal a Miloš Rejchrt

14:30 - 15:00  pauza

15:00 - 16:30  přednášky s diskusí - Jiří Drahota a Pavel Pařízek

16:30 - 17:00  pauza

17:00 - 18:30  large group - Michael Šebek a Helena Klímová

PODĚKOVÁNÍ

Udělení ceny podpořili paní Karla a pan Ing. Jiří Lažanští, tímto jim upřímně děkujeme!

Za Spolek IRENE

Pavel Battěk, Eliška Jírová, Helena Klímová, Eva Kuželová, Martina Krynská, Věra Roubalová, Václav Trojan (předseda)

REGISTRACE

VSTUPNÉ

Vstupné na celodenní program stojí do 17. 10.:

900 Kč (pro studenty a důchodce 700 Kč)

Vstupné na celodenní program stojí od 18. 10. a na místě:

1200 Kč (pro studenty a důchodce 900 Kč)

Platbu zašlete na číslo účtu: 43-3132880277/0100.

Do zprávy pro příjemce uveďte prosím "Prix Irene 2021" a Vaše celé jméno.